{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Mercedes-Benz Unimog je spreman za borbu protiv požara

Klix.ba
15.8.2018. u 10:49
45
14
Mercedes-Benz Unimog je spreman za borbu protiv požara
45
Mercedes-Benz Unimog je ekstremno svestrano vozilo bez obzira na teren po kojem se kreće, a njegova prvobitna svrha je da gasi požare.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Kirchzarten je transformisalo Unimog U 5023 iz moćnog terenskog vozila u vatrogasno vozilo koje ima klirens od 450 mm, stalni pogon na sva četiri točka te masivne off-road točkove, što ga čini idealnim za borbu protiv požara u Schwarzwaldu (Crna šuma). Prepreka za Unimog nema.

Unimog je dobio Ziegler pumpu koja može izbaciti 3.000 litara vode u minuti. Ukupan kapacitet spremnika iznosi 4.000 litara, a tu je i dodatnih 500 litara pjene u drugom spremniku. Vozilo pokreće četverocilindrični BlueTec 6 dizelski motor koji isporučuje 231 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Drugi Unimog je zadužen za čišćenje terena, a kompanija Greenworx posjeduje svoj Unimog U430 s kranom koji može podizati masivna stabla i panjeve. Pokreće ga šestocilindrični motor koji razvija 229 KS, a koji je uparen s atuomatskim mjenjačem. Brzina na cesti je ograničena na svega 90 km/h.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: