{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mercedes-Benz sprema novi ulazni model za 2022. godinu

Klix.ba
10.1.2019. u 15:02
15
7
Mercedes-Benz sprema novi ulazni model za 2022. godinu
15
Mercedes-Benz sprema novi ulazni model za 2022. godinu
Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz navodno priprema novi ulazni model koji će svoje mjesto naći ispod A-Klase na određenim tržištima.
Mercedes razmišlja o trovratnom malom hatchbacku za 2022. godinu koji će se smjestiti ispod aktuelnog petovratnog hatchbacka A-Klase. Baby Benz se trenutno naziva A-City te bi trebao biti baziran na skraćenoj verziji platforme A-Klase. Informacija je jako malo, ali ovaj potez ima smisla. Još u oktobru prošle godine se pojavio izvještaj da bi Daimler mogao ukinuti Smart i zamijeniti ga Mercedesovim malim automobilom koji bi bio rival Miniju i Audiju A1.

Njemački automobilistički magazin piše i da će na osnovu pomenutog malog gradskog automobila nastati i crossover manji od modela GLA. Glasine govore da će taj model debitovati godinu dana nakon modela A-City te da će nositi A-Adventure oznaku. Imat će zaštitu karoserije te će biti savršen za urbanu džunglu.

Ako dobije zeleno svjetlo, novi mali Mercedesov model će biti baziran na narednoj generaciji A-Klase na kojoj će kompanija početi raditi za dvije godine. Taj model će koristiti novu modularnu platformu koja će omogućiti smanjivanje potrebno za mali automobil.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: