Isporuke u maju
61

Mercedes-Benz objavio cijene za novu A-Klasu

Klix.ba
I dok s nestrpljenjem čekamo izvještaje naše novinarske ekipe koja će uživo pratiti događanja na Sajmu automobila u Ženevi, iz Mercedesa je stigla vijest da su počeli primati narudžbe za novu generaciju A-Klase.

Nedavno predstavljena četvrta generacija najmanjeg Mercedesovog modela i dalje se neće prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama, ali za kupce u Evropi njemačka automobilska kompanija objavila je početak primanja narudžbi za novu A-Klasu.

Cijena osnovnog modela A200 (koji pokreće 1,3-litarski turbobenzinski motor sa 163 KS) u Njemačkoj iznosi 30.232 eura, a kupac zauzvrat može računati na 16-inčne čelične felge, halogena svjetla, digitalnu instrumentnu tablu, 7-inčni display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom, automatski klima-uređaj, tempomat, senzor za kišu, multifunkcionalni upravljač, pokretanje motora bez ključa, ručni 6-stepeni mjenjač i nekoliko radnih programa.

Početna cijena snažnijeg modela A250 iznosi 36.462 eura, a kupci ni tada ne mogu računati na aluminijske felge. Umjesto 1,3-litarske pogonske opcije ispod poklopca motora u ovom slučaju je dvolitarski turbobenzinac sa 224 KS koje se na prednju osovinu distribuiraju isključivo preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila.

Početna cijena modela A180d iznosi 31.398 eura, a "dizelku" pokreće 1,5-litarski četverocilindarski motor sa 116 KS koji "potpisuje" alijansa Renault-Nissan, a nudi se samo u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim mjenjačem sa dva kvačila.

Prvi primjerci nove A-Klase do kupaca bi trebali stići početkom maja, a tokom prvih 12 mjeseci Mercedes-Benz će A-Klasu nuditi i u kombinaciji s bogatim paketom opreme Edition 1 koji će uz adekvatnu doplatu biti dostupan uz sve ponuđene motore.