{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mercedes-AMG: Project One će imati više od 1.000 KS

9.2.2018. u 12:08
81
25
Mercedes-AMG: Project One će imati više od 1.000 KS
81
Prema posljednjim informacijama AMG-ovu hibridnu "Formulu 1" za korištenje na javnim cestama“ pokretat će više od ranije spominjanih 1.000 konjskih snaga.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prilikom premijernog predstavljanja publici na posljednjem Sajmu automobila u Frankfurtu iz AMG-a su izjavili da ukupan potencijal automobila Project One iznosi 1.000 konjskih snaga, što je izmjereno na valjcima, a zasluga je 1,6-litarskog V6 turbobenzinca i četiri elektromotora koji mu asistiraju.

U međuvremenu, prvi čovjek AMG-a Tobias Moers izjavio je da će konačni potencijal automobila biti povećan. Spominje se blizu 1.100 konjskih snaga, a dobro informisani kažu da su u AMG-u dodatnu motivaciju pronašli u sličnim projektima koje već uveliko pripremaju u Aston Martinu i McLarenu.

S druge strane, Project One će ipak biti teži od inicijalno spominjanih 1.200 kilograma, a Moers je rekao da će masa automobila iznositi između 1.300 i 1.400 kilograma. Ono što ostaje nepromijenjeno je činjenica da će minimalno modificiran 1,6-litarski V6 motor, koji je za Project One "posuđen" iz Mercedesove Formule 1, nakon 50.000 pređenih kilometara morati da ide na temeljito obnavljanje.

Sve to, zaključno s cijenom automobila (oko 2,3 miliona eura), ne predstavlja poseban problem budućim vlasnicima automobilske egzotike koju će Mercedes-AMG ponuditi u samo 275 primjeraka, a svi su već odavno rasprodani.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: