Struja za struju
20

Među sigurnosnim automobilima u Formula E šampionatu bit će i Porsche Taycan

E. L.
Adekvatno prilagođen Porsche Taycan Turbo S svoje će prvo pojavljivanje u Formula E šampionatu imati na prvoj trci koja će se 28. januara održati u Saudijskoj Arabiji.

Asortiman sigurnosnih automobila u osmoj sezoni bolida koje pokreće samo struja proširen je s Porscheovim elektropokretanim modelom Taycan Turbo S koji će se ispred Formula E premijerno pojaviti na prvoj od 16 trka koje su u kalendaru ovogodišnjeg Svjetskog šampionata.

Porscheov model u ulozi sigurnosnog automobila opremljen je adekvatnim signalnim svjetlima i sistemima za kontrolu trke, a među zanimljivijim detaljima "Safety Car“ Taycana su i boje na karoseriji koje predstavljaju boje svih 11 timova u ovogodišnjoj sezoni Formuli E.

Taycan Turbo S priključit će se postojećim sigurnosnim elektropokretanim automobilima BMW-a (i8 Coupé i Roadster) i Minija, a 761 KS i 1.050 Nm obrtnog momenta koji proizvode njegova dva elektromotora više je nego dovoljno da drži korak s drugom generacijom električnih Formula koje su neznatno brže od prvog Porscheovog modela koji pokreće samo struja.