Zvanični podaci
27

McLaren Speedtail raspolaže s 1.070 konjskih snaga i razvija 403 km/h

E. L.
U McLarenu su objavili potencijal svog najbržeg automobila do sada. Impresivno!

Još nije potvrđeno hoće li se McLaren vratiti u svijet trka izdržljivosti među kojima je i najpoznatija trka 24 sata Le Mansa, ali su u čuvenoj britanskoj automobilskoj kompaniji objavili potencijal svog ultrasportskog modela Speedtail koji bi u skorijoj budućnosti mogao biti među kandidatima u novoj najsnažnijoj klasi LMH (Le Mans Hypercar) koja će u FIA WEC šampionatu (World Endurance Championship) nastaviti tamo gdje je stala klasa LMP1.

Kako god, potencijalni konkurent slično koncipiranim hibridnim modelima koje uveliko pripremaju u nekoliko automobilskih kompanija na posljednjim testiranjima više od 30 puta je stigao do 403 km/h, a fascinantni su i podaci o ubrzanju McLarenovog automobila kojem od 0 do 300 km/h treba samo 12,8 sekundi.

Masa Speedtaila iznosi 1.430 kilograma, a pokreće ga centralno smješten 4-litarski V8 biturbo motor koji u kombinaciji s elektromotorom proizvodi 1.070 konjskih snaga i 1.150 Nm najvećeg obrtnog momenta. Svih 106 planiranih primjeraka koji će se moći koristiti i na javnim cestama već je rasprodano, a prve isporuke kupcima koji su za najbrži McLaren do sada izdvojili nešto manje od dva miliona eura počinju narednog mjeseca.