Na 57. spratu tornja
2

McLaren Senna GTR ima novi dom u najskupljem penthouseu u Australiji

D. B.
Najskuplji penthouse u Melbourneu u Australiji postao je još ekskluzivniji zahvaljujući jednom posebnom dodatku, a to je McLaren Senna GTR.

Superautomobil je podignut u penthouse na 57. spratu tornja u ulici La Trobe Street pomoću krana, a taj proces je privukao veliku pažnju slučajnih prolaznika. Ova situacija je podsjetila na scenu iz franšize "Fast and Furious", kada je u tornju bio Lykan Hypersport.

Informaciju o superautomobilu je na Instagramu podijelio multimilioner Adrian Portelli, koji se našao na naslovnicama zbog kupovine najskupljeg penthousea u Australiji, a koji ga je koštao 26,3 miliona dolara. Također, vlasnik je i najskupljeg korištenog superautomobila u ovoj zemlji, a to je pomenuti McLaren Senna GTR iz 2020. godine koji košta 2 miliona dolara.

Portelli je odlučio smjestiti McLaren u penthouse jer nije legalan za cestu. Kazao je da će to vjerovatno biti njegov dom zauvijek jer je povratak na tlo nakon što se završe građevinski radovi na tornjevima gotovo nemoguć.

Podsjetimo, McLaren Senna GTR je debitovao 2019. godine kao verzija modela Senna namijenjena isključivo stazi, a proizvedeno je svega 75 primjeraka. Pokreće ga 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 814 KS te ima ekstremnu aerodinamiku.

Portelli u kolekciji ima i druge sjajne automobile poput Lamborghini Aventadora SVJ i Murcielaga SV.

Prije nego je GTR smjestio u toranj, vlasnik ga je vozio na stazi te se zabavljao u zatvorenom objektu.

Vezani članci