Mazda CX-30 uzorno sigurna na Euro NCAP testu

Mazda CX-30 uzorno sigurna na Euro NCAP testu
9
Klix.ba
16.11.2019. u 14:05
15
komentara
9

dijeljenja
Mazda CX-30 uzorno sigurna na Euro NCAP testu
Nova Mazda CX-30 dobila je maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica na Euro NCAP najnovijoj seriji testova sa izvanrednom ocjenom od 99% u kategoriji zaštite odraslih putnika.
Mazda CX-30 je postigla i maksimalne bodove za čeoni udar pune širine, kao i za bočne udare. Mazdin pametni sustav za podršku kočnicama također je dobio pune ocjene u testovima male brzine, pri čemu je u svim scenarijima izbjegnut sudar.

Nakon što su Mazda 6 prošle godine i potpuno nova Mazda 3 ranije ove godine bili odlični na Euro NCAP testovima, ovo je treća Mazda koja je dostigla ukupni rejting od pet zvjezdica prema novim, strožim ocjenama Euro NCAP koji su na snazi od 2018. godine.

Mazda CX-30 impresionirala u sve četiri Euro NCAP testne kategorije - odrasli putnici, djeca putnici, sigurnost pješaka i sigurnosna sistemi. Ocjena je rezultat tri ključna faktora: usvajanje najnovije arhitekture vozila Skyactiv, koja odlikuje visoku krutost, laganu karoseriju koja upija udarce, širok spektar naprednih sigurnosnih tehnologija i-Activsense koje pomažu vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i smanje vjerovatnost oštećenja ili ozljeda, te visoki standardi zaštite pješaka.

Izvrsna ocjena u testiranju zaštite djece od 86% upotpunjena je maksimalnim bodovima koje su osvojile instalacije sistema za dječije sjedalice i za zaštitu djece u testu bočnih udara. Testovi za sigurnost pješaka postigli su ocjenu 80%, s maksimalnim bodovima za zaštitu pješačkih nogu i karlice. Rezultat od 77% u kategoriji Safety Assist prepoznaje efikasnost nove Mazdine CX-30 sveobuhvatne palete i-Activsense sigurnosnih karakteristika.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...