Hrvatski inovator
34

Mate Rimac se oglasio povodom Hammondove nesreće: Želimo mu brz oporavak

Klix.ba
Mate Rimac (Foto: AFP)
Mate Rimac (Foto: AFP)
Hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac oglasio se povodom nesreće Richarda Hammonda koji je sletio s ceste u blizini St. Gallena u automobilu Rimac Concept vrijednom 1,2 miliona eura.

"Richard je dobro. Upravo smo razgovarali i rekao je da će sutra biti kući. Želimo mu brz oporavak i jedva čekam da nam ispriča šta se dogodilo", poručio je Rimac u objavi na svom profilu na Facebooku.

Podsjetimo, voditelj popularne emisije o automobilima The Grand Tour, Richard Hammond, koji je slavu stekao s Jeremyem Clarksonom i Jamesom Mayom, ove sedmice je s kolegama snimao specijalnu emisiju električnim superautomobilima u Švicarskoj. Nažalost, snimanje je završilo strašnom nezgodom u kojoj je Hammond izletio se ceste u Conceptu One, što je završilo prevrtanjem i požarom u kojem je automobil u potpunosti izgorio, a Hammond je lakše povrijeđen.

"Richard je bio svjestan i razgovarao je, a sam se iskrcao iz auta prije nego se vozilo zapalilo. Tom prilikom slomio je koljeno", rekao je glasnogovornik The Grand Toura.

Uzrok nesreće još uvijek nije poznat.