Kraj priče
9

Maserati prestao proizvoditi GranTurismo, nasljednik stiže 2021. godine

E. L.
Posljednji proizvedeni Maserati GranTurismo Zéda krasi zanimljiva trobojna karoserija. Maserati je svoj GT model GranTurismo proizvodio od 2007. godine, a dvije godine poslije kupcima se nudila i izvedenica GranCabrio. Od tada do danas Coupe je proizveden u 28.805, a Cabrio u 11.715 primjeraka.

Ispod dugog prednjeg poklopca karoserije koju je "potpisao" Pininfarina krio se Ferrarijev 4,7-litarski atmosferski V8 motor koji je u posljednjem izdanju Maseratijevog sportskog četverosjeda nudio 460 konjskih snaga i 520 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je bilo dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi i 299 km/h.

S tri boje na karoseriji posljednjeg proizvedenog primjerka GranTurisma u Maseratiju su na simboličan način naglasili prelazak u novu eru u kojoj će, po svemu sudeći, narednu generaciju modela GranTurismo i GranCabrio pokretati samo elektromotori.

U Maseratiju su za narednu godinu najavili predstavljanje novog sportskog automobila koji se krije iza konceptnog modela Alfieri i osvježavanje modela Ghibli, Levante i Quattroporte. Novi GranTurismo trebao bi biti predstavljen 2021. godine, a godinu nakon toga i njegova Cabrio izvedenica, ali i naredna generacija modela Quattroporte. Novi Levante planiran je za 2023. godinu.

Vezani članci