Samo 150 primjeraka
4

Maserati predstavio specijalni Levante Vulcano

Klix.ba
Maserati nastoji održati svoj SUV Levante interesantnim te je predstavio novu specijalnu verziju Vulcano namijenjenu evropskom i azijskom tržištu.

Proizvodnja Levantea Vulcano je ograničena na samo 150 primjeraka, a to je i očekivano jer italijanska kompanija želi da njeni specijalni modeli budu rijetki.

Vulcano je lakiran u Grigio Lava mat tamnosivu boju, opremljen je Nerissimo paketom opreme koja između ostalog uključuje zatamnjena stražnja svjetla, tamne hromirane detalje, crne okvire prozora te ručke na vratima u boji karoserije, a zatamnjena su i stakla radi veće privatnosti.

Specijalni model je dobio 21-inčne naplatke, kao i crvena Brembo kočiona kliješta sa šest klipova.

U unutrašnjosti su kožom presvučena sjedišta s Maseratijevim logom na naslonjačima za glavu. Koža je crvene boje, a kontrast pravi crni konac. I ovdje su prisutni detalji od karbonskih vlakana koji uključuju lopatice za promjenu brzina, upravljač i centralnu konzolu. Hromirana Vulcano oznaka dodatno naglašava da je ovaj Levante nešto posebno.

Vulcano verzija je dostupna s dvije verzije 3,0-litarskog twin-turbo V6 motora, slabija razvija 345 KS i 499 Nm obrtnog momenta, dok snažnija isporučuje 424 KS i 579 Nm obrtnog momenta.

Levante se ozbiljno mučio u premium SUV segmentu. Dok drugi proizvođači ne mogu zadovoljiti potražnju, Maserati obustavlja proizvodnju i skraćuje radne sate kako bi se prilagodio ograničenoj potražnji za svoj model.

Vezani članci