Značajno je modificiran
33

Mansoryjev Rolls-Royce Phantom vrijedi gotovo milion eura

D. B.
Mansory je jedna od nekoliko kompanija koje nude bogate tuning pakete za Rolls-Roys Phantom, no s obzirom na činjenicu da je riječ o ultra luksuznom sedanu, nikakve modifikacije nisu jeftine.

Unikatni priimjerak Mansoryjevog Phantoma pojavio se u prodaji u Njemačkoj po cijeni od 975.000 eura. Mansoryjev tretman podrazumijeva unikatni prednji branik s većim usisnicima, dodatna LED dnevna svjetla i karbonski spliter. Rešetka hladnjaka i niži usisnik su osvjetljeni kao u slučaju nedavno osvježenog Phantoma, dok narandžasto svjetlo bojom odgovara figurici Spirit Of Ecstasy, RR logotipima i tankoj liniji koja se proteže profilom. Ostatak karoserije je u crnoj boji, a svi svijetli dijelovi su zatamnjeni.

Bodykit uključuje nove prednje blatobrane s bočnim otvorima, aerodinamične produžetke pragova, diskretni difuzor u kojem su četiri završetka izduvnih cijevi, lip spojler te krovni spojler. Automobil je opremljen Mansoryjevim sportskim izduvnim sistemom s daljinskom kontrolom, kao i setom 24-inčnih kovanih petokraktih DX5 felgi u sjajnoj crnoj boji s narandžastim centralnim poklopcima.

Unutrašnjost je narandžaste boje te je nanovo i u potpunosti prosvučena kožom. U strop je ugrađeno "zvjezdano nebo", dok pragove krasi karbonska tekstura.

Ispod haube je smješten 6,75-litarski twin-turbo V12 motor s novim poklopcem od karbona, koji nakon tuniranja razvija 602 KS i 950 Nm obrtnog momenta, odnosno 39 KS i 50 Nm više u odnosu na fabričku konfigruaciju.

Vlasnik traži 975.000 eura, a automobil je namijenjen izvozu.

Vezani članci