Lotus objavio teaser električnog hiperautomobila Type 130

Lotus objavio teaser električnog hiperautomobila Type 130
26
Klix.ba
17.4.2019. u 09:28
0
komentara
26

dijeljenja
Lotus je objavio novi teaser koji otkriva siluetu njegovog prvog i potpuno novog automobila u posljednjih više od deset godina.
Type 130 se smatra prvim potpuno električnim britanskim hiperautomobilom te će biti u potpunosti predstavljen ove godine kada će kompanija iz Norfolka otkriti sve "sočne" detalje. Iz Lotusa su obećali "sjajne detalje i specifikacije".

Teaser je objavljen tokom aktuelnog Sajma automobila u Šangaju u Kini, ali će automobil biti predstavljen u Londonu. Što se tiče njegovog imena, Type 130 odaje počast nekoliko važnih modela koji su se pojavljivali u proteklim desetljećima.

O automobilu se malo zna, ali je direktor Lotusa Phil Popham obećao da će to biti najaerodinamičniji Lotus svih vremena te da će poslužiti kao prekretnica za brend te demonstracija potencijala kompanije.

Lotusovo partnerstvo s Williams Advanced Engineeringom bi se moglo odraziti na novi Type 130. Partneri prema dogovoru rade na "naprednim tehnologijama pogona", a glasine se odnose na razvoj automobila visokih performansi. Vjeruje se da će Williams primijeniti svoje znanje iz Formule E te s Lotusom podijeliti svoj napredak s baterijama.

Lotus Type 130 će imati najmanje 1.000 KS i pogon na sva četiri točka, a baterija će omogućavati domet veći od 402 km s jednim punjenjem.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.