Cijene do 46.899 eura
17

Lorinser prodaje 35 primjeraka G-Klase korištene u vojsci

D. B.
Mercedes-Benz G-Klasa uvijek bila više od off-road vozila, godinama se koristila kao ambulantno i vojno vozilo, a sada su neki primjerci ponuđeni na prodaju.

G-Klasa se ranije koristila u vojne i medicinske svrhe u Albaniji, Bugarskoj, Kanadi, Egiptu, Iraku, Mongoliji, Sjevernoj Koreji, na Kosovu i u mnogim drugim zemljama, a mogli smo ih vidjeti i u BiH. Vozila ponuđena na prodaju najvjerovatnije su pripadala austrijskoj vojsci koja je dugogodišnji korisnik različitih Puch G modela.

Fotografije prikazuju dva od ukupno 35 automobila vojne G-Klase koju prodaje Autohaus Lorinser u Njemačkoj. Svi primjerci imaju isti benzinski motor od 116 KS uparen s automatskim mjenjačem s pretvaračem obrtnog momenta. Radi se o Puch G modelima, što znači da su život započeli kao vozila za austrijsko ili švicarsko tržište.

Ovisno stanju, godini proizvodnje i kilometraži, cijene se kreću od 15.200 do 46.899 eura. Neki primjerci su civilni i potpuno restaurirani, a time i najskuplji na listi, no ostali su čisto "vojno zlato". Svi imaju dovoljno mjesta za osam ljudi, a proizvedeni su između 1989. i 1996. godine.