Savršen poklon?
0

LEGO Technic predstavio Jeep Wrangler za još više zabave

Klix.ba
Jeep i LEGO grupacija su predstavili najnoviji LEGO Technic model - jedinstveni Jeep Wrangler Rubicon. Napravljen da po izgledu, dizajnu i legendarnim terenskim sposobnostima pravog automobila ovaj prvi LEGO model Jeep terenca bude spreman da se upusti u svaku avanturu.

Novi model ovog moćnog terenca će pružiti uzbudljivo iskustvo izgradnje ljubiteljima marke LEGO svih uzrasta dok budu sklapali 4x4 sistem pogona, izdržljive gume, oboriva zadnja sjedišta i klasičnu masku hladnjaka sa sedam proreza u LEGO Technic obliku.

Kada je sklapanje gotovo, graditelji mogu stvarati beskrajne avanture van ceste modelom od 665 dijelova prepunom funkcionalnosti. Prednji upravljački sistem koji radi na dugme i moćan ovjes s velikom osovinskom artikulacijom znači da će voljeti da testiraju svoj model na raznim preprekama. Atraktivna, žuto-crna šema boja je očaravajuća i kada je automobil u akciji i kada je izložen.

LEGO Technic Jeep Wrangler je dizajniran i za Jeep i za LEGO ljubitelje, od 9 godina pa naviše. Prodaja počinje 1. januara 2021. godine, na lego.com, u LEGO radnjama i kod drugih trgovaca širom svijeta, a cijena je 49,99 Eura.

"Jeep Wrangler je kralj u svijetu terenaca“, rekao je Lars Tigesen, dizajner LEGO Technic.

"Rubicon ima mnogo kultnih detalja koje vole obožavaoci 4x4 vozila iz cijelog svijeta, tako da mi je bilo veoma važno da upakujem što više autentičnih, moćnih funkcionalnosti pravog vozila u LEGO Technic repliku. Nadam se da će obožavoci brenda LEGO i ljubitelji automobila uživati u svim aspektima, uključujući ovjes, vitlo i dizajn krova koji se može skinuti, a koji smo razvili zajedno s talentovanim dizajnerskim timom brenda Jeep", dodao je Tigesen.