"Pravi" F1 bolid u omjeru 1:1
3

Lego napravio Ferrari Formule 1

Klix.ba
Vozači Ferrarija, Fernando Alonso i Felipe Massa, tokom trkačkog vikenda u Melbournu otkrili su Ferrarijev F1 bolid koji je do posljednjeg detalja napravljen od čuvenih Lego kockica.

Ferrari F1 bolid s kojim se Scuderia takmičila u Šampionatu Formule 1 2011. godine napravljen je u omjeru 1:1 i postavljen na originalnim Pirellijevim gumama, a unutra se može vidjeti pravo sjedište.

Da u Legu zaista stvaraju bajke možda najbolje pokazuje visokosofisticirani upravljač koji je također napravljen od kockica, baš kao i ostatak kokpita. Prezentacija je dio zajedničke promocije Ferrarija i naftne kompanije Shell i uključuje još Lego Ferrari modela koji se mogu kupiti u pojedinim dijelovima svijeta.

Ljubitelji marke iz Maranella tako mogu kupiti modele poput 250 GT Berlinette, 458 Italia, F40, F150 Italia, FXX i na kraju, Scuderia Ferrari kamion.

Podsjećanja radi, u prvoj ovosezonskoj trci Formule 1 Fernando Alonso završio je na drugoj poziciji, dok je njegov timski kolega Felipe Massa na cilj stigao kao četvrtoplasirani. Pobjedu je odnio Kimi Raikkonen.