Specijalni tretman
17

Lanzante "skalpirao" McLaren P1, proizvest će pet Spidera

D. B.
McLaren P1 je jedan od najuzbudljivijih cestovnih sportskih automobila u protekloj deceniji, a kompanija Lanzante ima još bolju ideju.

Lanzante planira proizvesti pet primjeraka modela P1, ali u Spider varijanti bez krova. McLaren nikada nije ponudio P1 roadster, što znači da Lanzante traži vlasnike voljne da učine svoj automobil još posebnijim.

McLaren je proizveo ukupno 375 primjeraka standardnog modela P1, a u Lanzanteu su spremni za tretman samo pet automobila. U tom projektu pomaže Paul Howse, čovjek koji potpisuje dizajn originalnog coupea. Posao nije lagan, jer Spider konverzija zahtijeva uklanjanje krova i centralnog krovnog usisnika zraka, kao i staklenih krovnih panela.

Usis je drugačije riješen, a automobil je doživio manje izmjene prednjih blatobrana, vrata i stražnjeg dijela. Lanzante je također dodatno ojačao donji dio šasije kako ne bi došlo do gubitka krutosti.

Unutrašnjost također donosi poboljšanja u vidu satenskih obloga od karbonskih vlakana i sjajnih crnih prekidača, kao i SuperFabric tkanine koja je otporna na vremenske uvjete i UV zračenje.

Element s kojim Lanzante nije "petljao" jeste hibridni pogon McLarena P1, tako da ga i dalje pokreće 3,8-litarski twin-turbo V8 motor u kombinaciji s električnim motorom, koji zajednički isporučuju 903 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Vezani članci