Prelijep primjerak
19

Lamborghini Gallardo Superleggera čeka novog vlasnika

D. B.
Lamborghini je ponudio niz različitih verzija tokom proizvodnje modela Gallardo, a jedna od najpoznatijih je Superleggera. Jedan primjerak koji je namijenjen američkom tržištu trenutno se prodaje na aukciji.

Upravo je Superleggera prva od lakših verzija Gallarda koje su se pojavile na tržištu, a primjerak je jedan od samo 172 koja su napravljena za američko tržište tokom jednogodišnje proizvodnje. Automobil je lakiran u Giallo Midas žutu boju, prodaje se u Nevadi i dolazi sa kompletnom dokumentacijom i opremom.

Dok prolaze posljednji sati aukcije, najviša ponuda u trenutku pisanja teksta iznosila je 92.000 dolara. Automobil je prvobitno registrovan na Floridi, posjeduje opcioni karbonski stražnji spojler, a njegovo stanje je prilično dobro jer ima tek nekoliko "ožiljaka" u vidu ogrebotina i oštećenja laka.

Na Gallardu su originalne 19-inčne Scorpius felge s Michelin Pilot Sport 4S gumama dimenzija 235/35 naprijed i 295/30 nazad.

U unutrašnjosti su sjedišta presvučena crnom Alcantarom sa žutim detaljima i koncem koji pravi kontrast. Prisutani su i karbonski detalji, a automobil posjeduje dvozonsku klimu, električne podizače prozora, infotainement sistem, kameru za pomoć pri kretanju unazad te navigaciju.

Gallardo pokreće 5,0-litarski atmosferski V10 motor koji razvija 523 KS i 510 Nm obrtnog momenta i koji je uparen sa 6-stepenim E-gear mjenjačem preko kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka.

Automobil je prešao svega 35.400 kilometara.