Auto iz snova
0

Lamborghini Estoque u serijskoj proizvodnji?

Sarajevo-x.com
Direktor kompanije "Lamborghini" Stephen Winkelmann je prošlog mjeseca otkrio da razmatra dodavanje trećeg modela u proizvodnu liniju. Sada je za "Autocar" potvrdio da će novi automobil imati četvera vrata. On je demantovao špekulacije koje kruže internetom da kompanija priprema super-luksuzni SUV koji će postati indirektni nasljednik terenca LM002.

"Imamo mogućnost da proširimo posao i pored proizvodnje superautomobila. To smo pokazali konceptom Estoque. Kupci su pokazali više interesovanja nego se to očekivalo. Pravo je vrijeme da naš brend proširimo van okvira superautomobila. Čak i sada dobijam mailove ljudi koji daju podršku ideji proizvodnje Estoquea. Imamo izbor između SUV-a i limuzine. Što se mene tiče, SUV ne dolazi u obzir. Ne uklapa se u naše cijene i nije pravi luksuzni automobil", rekao je Winkelmann.

On tvrdi da automobil sa četverim vratima kao što je Estoque može privući nove kupce nudeći praktičnost, za razliku od dvosjeda.

Odabir proizvodnje automobila sa četverim vratima je gotovo sigurno povezan sa odličnom prodajom Lamborghinija u Kini. Winkelmann je insistirao da važnost otvaranja novih tržišta neće utjecati na osnovne vrijednosti i tradiciju Lamborghinijevog brenda.

"Drugi proizvođači automobila se prilagođavaju tržištima, ali luksuzni brendovi čine suprotno. Kupac želi biti originalnost, a ne nešto što im je prilagođeno. Oni žele da njihov Lamborghini bude identičan onome u Italiji. Istina, mi se prilagođavamo, ali to činimo samo kada je riječ o boji ili opremi. Dalje od toga nikad nećemo otići", dodao je Winkelmann.