Lada Concept C na čekanju do 2012. ili 2014. godine

F
FENA
3.12.2009. u 18:55
0
1
Lada Concept C na čekanju do 2012. ili 2014. godine
0
Lada Concept C na čekanju do 2012. ili 2014. godine
Renault je zbog više razloga, među kojima je jedan od najvećih ekonomska kriza u svijetu, odlučio odgoditi početak serijske proizvodnje novog Lada automobila, koji je poznat sa raznih salona automobila kao prototip pod imenom Lada Concept C, javljaju hrvatski mediji.
Renault je odgodio serijsku proizvodnju kako bi se povećala kvaliteta samog automobila na svim razinama.

Inače, otkako je francuski Renault preuzeo 25 posto dionica ruskog proizvođača automobila Avtovaz očekuje se znatan skok u kvaliteti i dizajnu vozila marke Lada. Renault je u kupnji Avtovaza pobijedio Fiat i General Motors koji su isto tako bili zainteresirani za kupnju, a ulazak u Avtovaz, Renaultu širom otvara vrata na ogromno automobilsko tržište Rusije.

Prototip automobila Lada Concept C bio je pokazan još na salonu automobila u Ženevi 2007. godine, a sada je krajnje neizvjesno kada će Renault dati zeleno svijetlo za pokretanje realizacije tog projekta, jer Lada bi po pitanju važnosti za Renault trebala biti kao što je nekada Škoda bila i sada jest za Volkswagen.

Za sada se velik napor usmjerava u dotjerivanje modela Lada Kalina koji se proizvodi i relativno uspješno prodaje u Europi. Kada u Renaultu procijene da su ispunjeni svi uvjeti kvalitete novog proizvoda, krenut će i serijska proizvodnja novih Lada automobila izrađenih na platformama koje koristi Renault i Nissan. Najsmionija predviđanja kazuju da bi novi Ladin serijski automobil mogli najranije ugledati u razdoblju između 2012. i 2014. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: