Lijepo je znati da možeš sve
0

Kreće kampanja novog Tiguana

Sarajevo-x.com
Touaregov mlađi brat smjestio se u prodajne salone ovlaštenih Volkswagen partnera.

Njegov prednji modul prikazuje potpuno novu dizajnersku interpretaciju. Još uvijek je jedini terenac u svojoj klasi dostupan kao onroad ili offroad verzija. Optička razlika prepoznatljiva je, prije svega, po sasvim drugačijem dizajnu prednje maske. Ipak, zajedničke crte su im dizajn s jakom osobenošću, dinamikom i stilističkom preciznošću.

Novi Tiguan nije samo dizajnerski osvježen, već je i tehnički usavršen, a po pitanju detalja opreme krajnje sofisticiran: čak pet novih sistema asistencije u vožnji čine ga još sigurnijim, pouzdanijim i udobnijim. Dok „Lane Assist", na primjer, djeluje kao asistent za držanje vozne trake, dotle sistem za detekciju umora upozorava vozača da je došlo vrijeme za pauzu. Novost u Tiguanu je i XDS elektronska blokada diferencijala, koja naročito u krivini brine za savršenu voznu dinamiku.

"Tiguan je trenutno jedan od najtraženijih Volkswagenovih modela u svijetu. Novi Tiguan na bh. tržište je stigao sa veoma atraktivnim cijenama, počevši od 43.200 KM koliko je potrebno izdvojiti za model sa benzinskim agregatom od 90 kW ili 122 KS, dok cijena baznog modela sa dizelskim agregatom iznosi 45.940 KM do registracije sa solidnim nivoom serijske opremljenosti. Ono što je još jači adut Tiguana sa osvježenim izgledom u odnosu na prethodnika jeste četverogodišnja garancija koju svi kupci dobiju uz vozilo bez doplate. Četiri godine garancije kupcima ne samo da ulijevaju dodatnu sigurnost pri održavanju vozila i sveopćem povjerenju u brand, već predstavljaju i značajan faktor kasnije kod preprodaje vozila. Time kupci čuvaju vrijednost svog ionako već izuzetno stabilnog Volkswagen vozila, jer je općepoznato da Volkswagen vozila posebno u BiH ubjedljivo najstabilnije drže cijenu", istakao je Ismir Omeragić, brand manager Volkswagen putničkih vozila u BiH.