Soul'ster za sve potrebe
0

Vizije crossovera iz KIA-e

Sarajevo-x.com
Vrlo privlačan gradski crossover za KIA-u očito ima dodatne potencijale, pa iako je riječ o već vrlo svestranom automobilu, u Detroitu je prikazana konceptna verzija koje je posvećena aktivnim ljudima kojima je potreban zabavan i praktičan automobil koji je sposoban doći i na plažu.

Jedna od najzanimljivijih premijera na ovogodišnjem sajmu automobila u Detroitu svakako jebila KIA Soul'ster koji predstavlja vrlo zanimljivu viziju već postojećeg Soula. Naime, kao što bi ime i dalo naslutiti KIA je odlučila da od prostranog Soula stvori urbani pick-up koji se ujedno može transformisati u zabavan cabriolet, ili možda u nekoj mjeri čak i roadster.

Karoserija Soula je za potrebe koncepta pretrpjela dramatične promjene, pa je tako uz potpuno prekrajanje zadnjeg dijela očito da je u ovom izdanju izgled mnogo robusniji i dinamičniji zahvaljujući, uslovno rečeno, kupeovskoj formi sa samo dvoja vrata. Ukupno gledano oštre i čiste linije uz kombinaciju sa upečatljivom „Sour yellow“ bojom glavni su krivac za odličan izgled urbanog automobila koji je očito namjenjen zabavi i sportskim aktivnostima. Također, izgled je i znatno agresivniji zahvaljujući skraćivanju visine prednjeg vjetrobrana, dok je zahvaljujući rješenju dvodjelnog krova moguće putnicima na zadjim ali i prednjim sjedištima obezbjediti vožnju pod vedrim nebom.

Da je Soul'ster automobil koji je namjenjen mladim ljudima koji vole sportske aktivnosti ali i druženje sa svojim prijateljima očito je i po unutrašnjem uređenju gdje sva sjedišta omogućavaju zaseno podešavanje, kao i razne uzajamne kombinacije čime se dolazi do još više prostora ali i namjena.

Kao što se moglo i očekivati, Soul'ster za sada ostaje samo dizajnerska vizija koja ima za cilj podgrijati interesovanje za standardni Soul koji uskoro stiže na tržišta širom svijeta, mada iz KIA-e potvrđuju da su spremni ponuditi i serijsku verziju ako bude dovoljno interesovanja.