|

U Frankfurt stiže i električni Mini

U Frankfurt stiže i električni Mini
10
Klix.ba
30.8.2017. u 10:15
3
komentara
10

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Mini će na Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti konceptno izdanje elektropokretanog automobila koji bi se u produkcijskoj formi trebao pojaviti 2019. godine.
U Miniju kažu da je Electric Concept, koji je zasnovan na trovratnoj hatchback karoseriji, zamišljen kao odlična alternativa za korištenje u zagušenim gradskim uslovima, a s baterijama umjesto rezervoara za gorivo elektropokretan automobil s laganim plastičnim karoserijskim panelima vozaču će ponuditi sve što inače nude okretni i naglašeno upravljivi Minijevi automobili.

Električni Mini s karakterističnim karoserijskim detaljima i zanimljivim kućištima zadnjih svjetala jasno pokazuje svoje porijeklo, a karoserija konceptnog izdanja obojena je po uzoru na ranije predstavljen Mini E. Specifični aerodinamički elementi trebali bi ići u prilog autonomiji automobila, a u Miniju za sada šute o potencijalu elektromotora, performansama i kapacitetu baterija koje ga pokreću.

Više detalja o Minijevom električnom konceptnom modelu, koji je postavljen na zanimljivim 19-inčnim točkovima, trebalo bi biti poznato nakon predstavljanja u Frankfurtu.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...