Sajam u Ženevi
0

Svjetska premijera Alfe Romeo 4C Concept

Sarajevo-x.com
U utorak je po otvaranju sajma automobila u Ženevi predstavljena Alfa Romeo 4C Concept.
Radi se o sportskom kupeu sa dva sjedišta i pogonom na stražnje točkove. Automobil je dug 4 metra, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2,4 metra. Posjeduje 1,8-litarski motor sa turbopunjačem koji je postavljen pozadi i u sredini, tako da odnos raspodjele težine iznosti 40/60 (prednja i stražnja osovina).
Najveći dio tehnoloških rješenja je preuzet od Alfe Romeo 8C Competizione. Automobil posjeduje laganu šasiju sa strukturalnim dijelovima izrađenim od karbonskih vlakana i aluminija, tako da ukupna težina iznosi manje od 850 kg.
Ime 4C je ovaj koncept dobio zbog četverocilindričnog 1750 Turbo Multi-Air motora koji isporučuje 197 KS, baš kao i model Giulietta Quadrifoglio Verde. Motor je uparen sa novim Alfinim TCT mjenjačem, koji je debitovao prije nekoliko mjeseci predstavljanjem modela MiTo. Ova kombinacija omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Zanimljivo, ovaj će se automobil naći i u serijskoj proizvodnji. Prodaja se planira za 2012. godinu.