Debi u Tokiju
2

Subaru Viziv Performance Concept nagovještava izgled novog modela WRX

Klix.ba
Nova generacija Subarua WRX neće stići na tržište do kraja desetljeća, ali se sada pojavio nagovještaj o tome kako bi mogla izgledati.

Na Sajmu automobila u Tokiju danas je debitovao Viziv Performance Concept, sedan agresivnog izgleda i visokih performansi koji posjeduje brojne komponente napravljene od karbonskih vlakana, kako bi bio što lakši. Karbonska vlakna su iskorištena za proizvodnju branika, blatobrana, krova i stražnjeg spojlera.

Ventilacijski otvori na haubi omogućavaju dodatno hlađenje boxer motora čija se snaga prenosi na sva četiri točka. Farovi futurističkog izgleda dolaze s bočnih strana široke rešetke hladnjaka koja ima LED osvjetljenje punom dužinom. Veliki ventilacijski otvori na branicima i istaknuti spliter naglašavaju sportski izgled koncepta.

Bočni profil otkriva lukove točkova s ventilacijskim otvorima koji doprinose hlađenju kočnica visokih performansi skrivenih iza 20-inčnih naplataka od legura. Koncept Viziv Performance umjesto bočnih retrovizora ima kamere, a nedostaju mu i konvencionalne ručke na vratima. Pragovi su također napravljeni od karbonskih vlakana u svrhu smanjenja težine.

Lip spojler od karbonskih vlakana nalazi se na prtljažniku, a masivni difuzor sadrži centralno postavljenu maglenku te su u njemu smještena četiri završetka izduvnih cijevi. Koncept je dug 4.630 mm, širok 1.950 i visok 1.430 mm.

Subaru nije objavio fotografije unutrašnjosti, ali se nazire masivni ekran osjetljiv na dodir u obliku portreta. U unutrašnjosti ima mjesta za pet osoba te je ona prostrana zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2.730 mm.

Vezani članci