Konceptna izdanja
0

Subaru STI modeli stižu na sajam u Tokio

Klix.ba
Iako Subaru Tecnica International priprema veliku i važnu premijeru za sajam automobila u Detroitu, istog mjeseca najavili su i dvije premijere za sajam automobila u Tokiju. Za sada govore da je riječ o konceptnim modelima Forester STi i Impreza STI.

STi odjel se i ranije bavio modelom Forester, iako to ne zvuči kao logična kombinacija na prvu. Tako su i ovaj put inače terenski Forester uredili sa naglaskom na performanse i sportsku vožnju. Tako je Forester u ovoj konceptnoj verziji, koja je vrlo bliska serijskoj, dobio cijeli komplet aerodinamičkih dodataka zajedno sa fantastičnom Fighter Grey bojom karoerije, 19-inčnim točkovima i moćnim šestoklipnim čeljustima Brembo na prednjim kočnicama.

Drugi koncept iz Subaru Tecnica International odjela baziran je na Imprezi koja je namjenjana tržištu Japana. STI verzija u konceptnoj viziji opremljena je nizom posebnih dijelova i komponenti iznutra i izvana. I ovaj model je također dobio suptilan aerodinamički komplet kao i nekoliko vizuelnih novosti. Slike unutrašnjosti nisu otkrivene, ali Subaru tvrdi da je uređena u Bordeaux stilu.

Ova dva STI modela privući će pažnju na Auto salonu u Tokiju zajedno s Levorgom u karavanskoj verziji kao i uvijek poželjnim WRX STI modelom u posebnom izdanju.

Vezani članci