Studentski projekt
15

Škoda će u junu predstaviti koncept Karoq Convertible

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nissan Murano CrossCabriolet, Range Rover Evoque Convertible i VW T-Roc Convertible su neki od "čudnih" automobila koji su mješavina SUV-a i kabrioleta. Tim putem ide i Škoda te najavljuje dolazak Karoqa Convertible, koji će biti koncept.

Karoq će modificirati talentovani studenti koji pohađaju Škodinu ljetnu školu, a koncept će biti predstavljen javnosti u junu. Studenti starosne dobi od 17 do 20 godina dolaze iz sedam različitih profesija, a dobili su zadatak da Karoq pretvore u kabriolet. Detalji o ovoj kreaciji nisu objavljeni, ali teaser nagovještava kako će izgledati. Gledajući stražnji dio, Karoq će dobiti sklopivi krov koji će se sklapati iza sjedišta.

Ostaje da se vidi da li će to biti metalni krov ili krov od tkanine, ali s veće šanse za onaj od tkanine. Teaser otkriva da Karoq neće izgubiti samo stražnja vrata, nego i stažnja sjedišta.

Studenti iz Škodine škole su ranije napravili nekoliko unikatnih automobila među kojima su dvosjed Citigo (2014), Fabia pickup (2015), Rapid Spaceback coupe (2016) i Citigo električni bagi (2017).

Na Karoqu Cabriolet studenti rade uz pomoć Škodinih dizajnera.