{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Renault predstavlja Symbioz, koncept koji najavljuje skoru budućnost

31.10.2017. u 22:45
0
4
Renault predstavlja Symbioz, koncept koji najavljuje skoru budućnost
0
Renaultov koncept i ujedno vizija budućnosti SYMBIOZ tipični je glasnik buduće mobilnosti koji integriše toplinu doma i vozila koji zajedno djeluju u harmoniji.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Renault SYMBIOZ proširuje viziju autonomnih, električnih i povezanih automobila do vremena kada vozila u potpunosti komuniciraju s povezanim kućama, gradovima, drugim vozilima i cestovnoj infrastrukturi, te postaju još personalnija u putovanjima, korištenju energije i zabavnim preferencijama ljudi koji ih koriste.

''Način na koji koristimo naše automobile se mijenja. Automobil odavno više nije prevozno sredstvo s jednog mjesta na drugo. Tehnologija današnjice dozvoljava da prostor u automobilu postane interaktivan i personaliziran, koji istovremeno povezuje putnike s drugim automobilima, ljudima i objektima oko njih", izjavio je izvršni potpredsjednik Renault Grupe Thierry Bolloré. "Gledajući prema 2030. godini, s konceptom SYMBIOZ, zamislili smo nove scenarije sa efikasnijom upotrebom energije, povezivosti i autonomnim stilom vožnje koji će poboljšati način življenja i putovanja" zaključio je Bolloré.

Uz koncept SYMBIOZ vaš automobil više nije odvojen od vašeg životnog prostora. Dizajniran je kao pravi produžetak vašeg doma. Oblici, boje, materijali, karakteristike, sve je dizajnirano da imate osjećaj kao da ste i dalje u svom domu čak i dok vozite. A kad ste kod kuće, vaš automobil dodatna je prostorija vašeg doma.

U skladu s Renaultovom namjerom da nastavi sa strategijom nulte emisije i imidžem lidera u proizvodnji i prodaji električnih vozila na evropskom tržištu, komforna i izuzetno modularna unutrašnjost pripisuje se stražnjem pogonu sa dva električna motora smještena na zadnjoj osovini i kapacitetnom baterijom smještenom u podnici.

Zahvaljujući različitim modovima autonomne vožnje, vožnja u SYMBIOZ-u ne mora više biti klasična. Ako želite to je tek opcija. Kada ga želite koristiti u opciji dnevnog boravka prednja sjedišta se jednostavno okreću za 180 stepeni. Tada putnici mogu iskusiti potpuno novi doživljaj vožnje, osjećajući okolinu i prirodu na drugačiji, budući da sve vide kroz stakleni krov. Vozač i putnici se lako mogu opustiti i razgovarati, čitati knjigu ili uživati ​​u potpunom pristupu njihovom personalizovanom digitalnom svijetu.

Renault SYMBIOZ maksimalno pomiče granice povezivosti i automatizacije doma. Vaš dom automatski puni vaše vozilo, a vaš automobil može ispuniti potrebe vašeg doma za strujom. Na primjer, moguće je programirati sistem da privremeno koristi energiju pohranjenu u bateriji rezervisanoj za svjetla, ekrane i kućanske aparate. Mogućnost povezivanja vašem domu i automobilu omogućuje da se međusobno prepoznaju i predvide međusobne potrebe. Uz SYMBIOZ vaš digitalni ekosistem nema prostornih ograničenja kako bi vam život bio lakši.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: