Novo ruho za koncept
0

Renault 4EVER Trophy nosi boje modela 4L iz 1962. godine

Klix.ba
Iako je proizvodnja Renaulta 4L zaustavljena prije više od 30 godina, njegovo ime i dalje privlači pažnju. To se potvrdilo i prošle godine kad je francuska marka na Pariškom salonu automobila predstavila konceptni automobil Renault 4EVER Trophy.

Nadahnut originalom, Renaultom 4, ovaj konceptni automobil pokazuje put budućem potpuno električnom kompaktnom B-SUV modelu, a biće predstavlje publici na teniskom turniru French Open 2023.

Njegov retro šarm, koji je naišao na sjajan odjek među publikom, naglašen je bojom izvedenom iz one u kojoj je 1962. predstavljen i originalni 4L: plavom Ile-de-France. Dizajn je nadahnut tehnologijom i dodatno je istaknut fluorescentno žutim elementima na krovnim nosačima, logotipu na prednjoj masci, amortizerima i oznakama na naplatcima.

Renault 4Ever Trophy je posveta legendarnim teniskim lopticama kakvima se igra na French Openu i kombinuje terenski karakter ovog modela sa temeljnim osobinama izvornog modela.

Svoju potpuno novu boju karoserije 4EVER Trophy predstavit će 22. maja 2023. godine, kad u Parizu počinje prvo kolo French Opena.