Koncepti
0

FOTO+VIDEO / Otkriven koncept Mercedesa A-Klase

Sarajevo-x.com
Njemački gigant Mercedes-Benz je objavio prve fotografije i detalje koncepta A-Klase koja će svjetsku premijeru doživjeti 19. aprila na sajmu automobila u Šangaju.

Mercedes je šokirao javnost prošlog mjeseca kada je objavio teaser-fotografije koncepta A-Klase, a prve oficijelne fotografije su zaista zapanjujuće. Mercedes je koncept koji predstavlja uvid u novu generaciju A-Klase opisao "koncentisanom dinamičnošću".

Kada razmišljamo o klasičnoj A-Klasi u posljednjih petnaest godina, to nas asocira na konzervativni mini MPV. Sada je došlo vrijeme da se to promijeni, jer je Mercedes u ovaj automobil "ubacio" dosta testosterona, tako da će sportski hatchback s troja vrata započeti novu eru u Mercedesovoj kompakt klasi.

Koncept A-Klase posjeduje 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem, koji baziran na seriji M270 i uparen sa mjenjačem sa duplim kvačilom, kao i pogon na prednje točkove. Ovaj motor razvija 208 KS. Automobil posjeduje i LED farove visokih performansi, Mercedesov BlueEFFICIENCY paket i sistem koji upozorava na sudar, a baziran je na na radaru, kao i prilagodljivi Brake Assist sistem.