Najavljuje budućnost
2

Objavljen teaser koncepta Subaru Viziv Adrenaline uoči debija u Ženevi

Klix.ba
Ovogodišnji Sajam automobila u Ženevi se polako približava, a Subaru će veliku scenu iskoristiti za predstavljanje koncepta Viziv Adrenaline.

Subaru je objavio teaser koncepta koji će biti predstavljen u Ženevi i to je tek prvi od nekoliko konceptnih automobila istog imena koji stižu u narednom periodu. Također, na velikom sajmu će kompanija predstaviti i dva električna modela za Evropu.

Kada je riječ o novom konceptu, on je dizajniran u formi malog crossovera. Čini se da ima samo dvoja vrata te da ima značajan klirens, a kamere postavljene na okvir heksagonalnog vjetrobranskog stakla služe kao zamjena za konvencionalne bočne retrovizore.

Poklopac motora ima otvore te bi to mogao biti znak da ipak koristi konvencionalni motor. Masivni blatobrani daju konceptu snažan izgled, dok LED prednja svjetla u obliku slova C podsjećaju na prethodne Viziv koncepte.

"Adrenaline" u imenu koncepta znači da se radi o vozilu visokih performansi, ali Subaru zasad ne otkriva takve detalje pa se o konceptu može samo špekulisati.

Ovaj koncept bi mogao ponuditi uvid u buduće Subaruove modele jer je i Viziv Performance STI najavio novu generaciju modela WRX STI, dok je VIziv Tourer vjerovatno najava povratka WRX karavana.

Viziv-7 je postao Ascent spreman za proizvodnju, tako da u narednim godinama možemo očekivati produkcijsku verziju koncepta Adrenaline.

Najnoviji Viziv će svjetsku premijeru imati 5. marta na Sajmu automobila u Ženevi.

Vezani članci