Koncepti
0

Novi koncept: Chevrolet T2X

Sarajevo-x.com
Novi Chevroletov konceptni model T2X kombinacija je SUV-a i sportskog coupea. T2X je prvi put predstavljen na prošlogodišnjem Seoul Motor Showu.

Vozilo je napravljeno u GM Daewoo Design centru u Icheonu, Koreja. "Ovaj izvrsni konceptni automobil demonstrira snagu i mogućnosti dizajnerskog tima GM Deawoo", izjavio je David Lyon, izvršni direktor Design for GM Daewoo and GM Asia-Pacific. "Mi s uzbuđenjem očekujemo predstavljanje ovog model evropskim medijima."

T2X je najprije namjenjen osobama u 20-tim i 30-tim godinama koji traže sportski izgled automobila ali i kojima je potrebna off-road fleksibilnost, udobnost i prostranost SUV-a. T2X također predstavlja jedan od budućih dizajnerskih pravaca Chevroleta.

T2X je baziran na arhitekturi Chevrolet-ovog modela S3X, koji predstavlja osnovu kompanijinog novog SUV-a koji će svoju premijeru doživjeti na Ženevskom sajmu automobila u proljeće 2006. godine.

Sprijeda automobil djeluje snažno, a ističu se prizmatična prednja svjetla. Dinamiku osigurava kupeovska bočna linija, koja je od vrha vjetrobranskog stakla u stalnom opadanju. T2X je dugačak 432, širok 185.6 i visok 166.6 cm, a međuosovinski razmak iznosi 270.7 cm. Izvučeni blatobrani i 20-colni lijevani naplaci otkrivaju snažnog atletičara.

Posebnosti ovog automobila su nedostatak uobičajenih B nosača i stražnja vrata koja su pričvršćena straga. Tako je unatoč njihovim malim dimenzijama osiguran lak pristup na stražnja sjedala. Vanjski dizajn zaokružuje pomični stakleni krov.