Entuzijazam
85

Mercedes All-Terrain 4x4² nije samo render

Klix.ba
Nakon čudesnih realizovanih projekata kao što su G63 6x6, G500 4x4² i G650 Landaulet, Mercedes će na listu možda dodati i All-Terrain 4x4².

Iako na prvi pogled izgleda kako je Mercedesova E-Klasa All-Terrain 4x4² samo još jedan spretno napravljen render maštovitog kreatora, automobil zaista postoji i rezultat je odriješenih ruku koje je Mercedes dao nekolicini svojih vrsnih inžinjera i dizajnera koje je na projektu predvodio Jürgen Eberle, jedan od ključnih inžinjera koji je radio na razvoju Mercedesove nedavno predstavljene E-Klase All-Terrain.

Eberle i njegova ekipa fanatika kreirali su automobil čija je podnica od tla odmaknuta skoro 20 centimetara i s kojim je praktičnost i upotrebljivost E-Klase All-Terrain podignuta na znatno viši nivo, jer s novim točkovima, znatno širim tragom i drugačijim ovjesom 4x4² želi biti G-Klasa u uglađenijem pakovanju.

Eberle smatra da će Mercedes na kraju dati „zeleno svjetlo“ za početak brojčano ograničene serije, jer su prve reakcije na jedinstveni "off-road karavan“ izvanredne, a cijena automobila bila bi mnogo povoljnija od iznosa koje je Mercedes tražio za ekstravagantni G trio s početka priče.