Podsjeća na Tarraco
10

Konceptni SUV Cupra Terramar debituje 22. februara, objavljen teaser

Klix.ba
SEAT-ov nedavno osnovani performance brand Cupra proslavlja prvu godinu postojanja, a tom prilikom će krajem ovog mjeseca predstaviti konceptni SUV Cupra Terramar.

Koncept Cupra Terramar če javnosti biti predstavljen 22. februara, a najavljen je teaserom. Predstavljanje će biti obavljeno putem interneta u prijenosu uživo, a koncept će dobiti produkcijsku verziju do 2020. godine. Kada stigne u salone, svoje mjesto će uzeti iznad SUV-a Cupra Ateca.

Ovaj model će preuzeti neke karakteristike dizajna od flagshipa Tarraco i predstavljat će prvi Crupin snažni model u 2020. godini. Konvencionalnija SEAT-ova verzija automobila se očekuje dvije godine nakon toga.

Dizajn koncepta podsjeća na SEAT Tarraco, a to se prije svega vidi po svjetlosnoj lajsni nazad, prednjim svjetlima i rešetki hladnjaka naprijed,

Promjene uključuju dublji i agresivniji prednji branik, veći razmak točkova, naglašenije lukove točkova, SUV je niži, a linija krova se nešto oštrije spušta.

Cupra Terranar će vjerovatno pokretati tunirana verzija 2,0-litarskog četverocilindričnog benzinskog motora s turbopunjačem koji isporučuje 296 KS i koji koristi Ateca. Također, imat će pogon na sva četiri točka i automatski mjenjač.

Nešto kasnije se očekuje plug-in hibridna verzija.

Standardni SEAT-ov model će vjerovatno biti ponuđen s istim benzinskim i dizelskim motorima kao i Tarraco.