{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Koncept Q Inspiration otkrio kako će izgledati budući Infinitijevi modeli

Klix.ba
16.1.2018. u 10:00
5
10
Koncept Q Inspiration otkrio kako će izgledati budući Infinitijevi modeli
5
Infiniti je na Sjevernoameričkom internacionalnom sajmu automobila u Detroitu predstavio koncept Q Inspiration, atraktivni sedan koji nagovještava izgled budućih kompanijinih modela.
Koncept izgleda fascinantno iz svakog ugla, široki usisnici i niža prednja maska naglašavaju sportsku estetiku, baš kao i oblik prednjih svjetlosnih sklopova te slični oblici na poklopcu motora.

Elegantna zaobljena linija krova se nastavlja na zaobljeni rep s izduvnim cijevima integrisanim u stražnji branik, a pažnju privlače i tanka stražnja svjetla s oštrim ivicama.

U unutrašnjosti preovladava minimalistički dizajn, putnici se smještaju u široka sjedišta presvučena bijelom kožom, a svaki od njih ima tablet za zabavu.

"Plutajuća" centralna konzola ima mješavinu crne i bijele kože s narandžastim ukrasom. Naprijed je digitalni ekran koji se prostire cijelom dužinom instrument table. Ispod toga je drvo koje se širi do vrata. Putnici individualno mogu prilagođavati osvjetljenje dodirom na traku u donjem dijelu vrata.

Q Inspiration koncept koristi Infinitijev VC-Turbo četverocilindrični motor koji ima snagu V6 benzinca, ali i štedljivost četverocilindričnog dizelaša. Motor je kompaktan i ne zauzima mnogo prostora pa su inžinjeri mogli izraditi kratak poklopac i pomjeriti naprijed A stubove. To je Q Inspiration konceptu dalo izgled sedana srednje veličine, ali i prostranu unutrašnjost karakterističnu za veći automobil.

Ovaj koncept nagovještava izgled budućih Infinitijevih modela, ali ovaj automobil neće dobiti produkcijsku verziju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: