300 porcija sladoleda
32

FIAT predstavio koncept 500e Gelateria Edition

D. B.
Kompanija FIAT je predstavila svoj novi koncept 500e Gelateria Edition, koji bi mogao biti uvid u buduće vozilo za sladoled.

Koncept je proizveo FIAT u Velikoj Britaniji te za njega kaže da je "kompaktno i održivo rješenje za stare kombije sa sladoledom koji značajno zagađuju okolinu jer mnoge od njih pokreću dizelski motori. Ovi motori moraju raditi kako bi aparati u kombiju imali napajanje električnom energijom. Također, ovakva vozila su sve više zabranjena u gradskim područjima.

Simpatični koncept je baziran na modelu 500e Convertible i dolazi bez sjedišta za suvozača i stražnjeg sjedišta. Ovaj prostor zauzimaju dva frižidera za sladoled zapremine 15 litara, kao i spremišta za kornete, kašike i posude. Količina sladoleda je dovoljna za 300 ljudi, a automobil je opremljen i malom tendom koja pruža malo hlada.

Karoserija je lakirana u dva tona podsjećajući na "duh klasične italijanske prodavnice sladoleda iz pedesetih". U unutrašnjosti je krem armaturna ploča, a ima mjesta i za dvije sklopive ležaljke.