Ide u proizvodnju
2

Changan CD701 Concept je SUV koji se transformiše u pickup

D. B.
Kineski proizvođač automobila Changan je najavio svoj sljedeći produkcijski model konceptom CD701.

Lansiran kroz brend Qiyuan, koncept CF701 je mješavina SUV-a i pickupa, a proizvodnja cestovne verzije bi trebala početi naredne godine.

Koncept je predstavljen u Chongqingu u Kini te bi mogao dobiti oznaku E0 kada se naže na tržištu. Koristi SDA platformu za "pametna električna vozila" te formu SUV-a s pet sjedišta s elegantnim dizajnom i padajućom linijom krova.

Dizajn prednje maske je relativno jednostavan, tu su LED dnevna svjetla u obliku slova "C" te mala prednja svjetla. Umjesto tradicionalne "rešetke" se nalazi display koji prikazuje stanje baterije i domet, a dodatna LED svjetla u obliku slova "D" smještena su na prednjem braniku. Dizajn dnevnih svjetala sličan je onim na modelu Volkswagen T-Roc.

I dok je prednji dio koncepta prilično konvencionalan, profil i stražnji dio su nešto sasvim drugo. Koncept ima masivne felge ispod pravougaonih lukova, vidljivih kvaka na vratima nema, a bočne retrovizore zamjenjuju kamere. Linija krova i stražnje staklo protežu se do stražnjeg poklopca. SUV se može transformisati u pickup jer se stražnji stakleni panel povlači prema gore i preko krova.

Intrigantni elementi dizajna nastavljaju se na stražjem dijelu polukružnom LED trakom i displayjem, koji ima istu funkciju kao i prednji display. Unutrašnjost koncepta je prilično tipična za moderni električni automobil, tu je veliki infotainment ekran, minimalistička armaturna ploča, head-up display i upravljač s ravnim donjim dijelom.

Produkcijski model će biti opremljen najnovijom Changanovom tehnologijom koja će uključivati i funkciju autonomnog punjenja.