Posjetitelji uživali
1.1k

Kod Tešnja održana vodeća smotra kamiona u BiH "Truck Show"

Klix.ba
Foto: Truck Show
Foto: Truck Show
U tešanjskoj regiji održana je vodeća smotra kamiona u Bosni i Hercegovini "Truck Show". Smotra je privukla veliki broj posjetitelja i novinara, saopćio je organizator.

Prostor na kojem je organizovana smotra ispunili su brojni posjetioci koji su uživali u, kako je navedeno, neizmjerno lijepim vozilima. Podnevne sate je obilježio defile kamiona koji su ispunili ulice Jelaha.

Ovaj kilometarima dug konvoj ponosno je protutnjao kroz ovu regiju na relaciji dugoj 18 kilometara i time naznačio vrijeme kroz koje su vozači tokom prethodnog perioda prolazili, a obilježile su ga brojne nedaće.

Kako rekoše vozači, ovo je vrijeme ponosa jer su iz ove apokaliptične situacije izašli jači, a govore o periodu koronavirusa koji im je nanio brojne neprilike.


Pored zabavnog karaktera, smotra je imala humanitarni karakter. Prikupljana su novčana sredstva za Saru Maksumić iz Odžaka kojoj je prijeko potrebna pomoć za liječenje.

Prisutni su se zabavili i uz muziku te nastavili tradiciju okupljanja za koje su istakli da ne poznaje granice.

Smotru je organizovao portal Teretnjaci.ba koji iz dana u dan bilježi briljantne rezultate te korak po korak prelazi u udruženje vozača, istakao je Jasmin Milišić, voditelj projekta.