Izbor auta godine
1

Klix auto godine nagrade za Hyundai, Mercedes, Toyotu, Volkswagen i Renault

E. Z.
(Foto: Klix.ba)
Portal Klix.ba je i ove godine organizovao izbor automobila godine, a nakon zbrajanja bodova ovogodišnji Klix Auto godine je novi Hyundai Tucson, dok je nagradu čitalaca odnio Mercedes-Benz GLB. Pobjednicima u svim kategorijama smo dodijelili nagrade u proteklom periodu.

Nakon glasanja žirija Hyundai Tucson je vrlo uvjerljivo ponio titulu Klix Auto godine 2022. Pratili su ga Toyota Yaris Cross, Mercedes-Benz GLB i Ford Puma, koji su bili vrlo izjednačeni. Finalisti ovogodišnjeg izbora, lako je primijetiti, odreda pripadaju segmentu SUV-ova ili crossovera, pa čak i kompaktni C4, koji u svojoj novoj generaciji otvoreno koketira s crossover formom. Jasan je to pokazatelj aktuelnih trendova i sklonosti tržišta, a ovogodišnji Klix Auto godine svakako se već dokazuje kao jedan od najpopularnijih SUV-ova, kako na našem tržištu tako i globalno.

Kvaliteti, praktičnost i udobnost koju je imao prethodni Tucson s novom generacijom su dobili novu dimenziju kroz vrlo originalan dizajn te odličan odnos uloženog i dobivenog. Bodove Tucsonu je, također, donijela i vrlo moderna i dobra ponuda motora uz prisustvo vrlo ekonomičnih dizelskih opcija, snažnih benzinskih, ali i vrlo savremenih hibrida.

Nagradu su u ime marke Hyundai u Bosni i Hercegovini primili gospodin Mirza Juzbašić, direktor kompanije Hyundai Auto BH, generalnog uvoznika marke Hyundai za BiH, te gospođa Amra Makan, PR manager ove marke u našoj zemlji. Gospodin Juzbašić je ovom prilikom istakao da mu je čast da je novi Hyundai Tucson dobio nagradu Klix Auto godine, te da je zaista uvjeren kako je to ovaj auto u potpunosti zaslužio, što potvrđuje izuzetan uspjeh ovog modela na našem tržištu, ali i uspjeh njegove prethodne generacije.

Mirza Juzbašić - Hyundai (Foto: Klix.ba)
Mirza Juzbašić - Hyundai (Foto: Klix.ba)

Uz glavnu nagradu Klix Auto godine, internet portal Klix.ba organizovao je i nagradu Klix Auto godine čitalaca, gdje su putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci birali između jednog od 7 finalista za Klix Auto godine. Nakon prikupljena 8.523 glasa čitaoci portala Klix.ba odlučili su da nagrada Klix Auto godine 2020. - nagrada čitalaca pripadne Mercedes-Benzu GLB. Na kraju glasanja GLB je osvojio čak 2.433 vaša glasa, dok je drugoplasirani Hyundai Tucson prikupio također impresivnih 2.090 glasova. Nagradu čitalaca za popularni Mercedes-Benz GLB u ime marke Mercedes-Benz preuzela gospođica Aleksandra Miladinović, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Star Import d.o.o., generalnog distributera za marke Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, i Albaniji.

Uz ove dvije nagrade izabrali smo Klix Auto godine i u ostalim kategorijama.

  • Klix Best Buy Auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze automobili za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini. Pobjednik u ovoj kategoriji je nova Toyota Yaris, a nagradu je preuzela je gospođica Maja Đozo, PR manager marke Toyota u BiH.
Maja Đozo - Toyota (Foto: Klix.ba)
Maja Đozo - Toyota (Foto: Klix.ba)
  • Klix Električni Auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze isključivo električni automobili koji su dostupni u redovnoj prodaji na tržištu Bosne i Hercegovine. Uvjerljiv pobjednik u ovoj kategoriji bio je Volkswagen ID.4 koji nam je vrlo jasno pokazao kako su električni automobili već dio sadašnjice, čak i kod nas! Nagradu su ispred marke Volkswagen preuzeli gospođa Sabina Mešinović, PR marke u BiH i Kenan Herenda, produkt menadžer. Dino Bratović, Volkswagen brand menadžer izrazio je veliko zadovoljstvo osvojenom nagradom, jer se radi o automobilu koji obilježava početak prelaska sistema na električnu mobilnost u globalno najvažnijem segmentu kompaktnih SUV-ova. Uspješna porodica ID. vozila nastavlja rasti te nakon modela ID.3 i ID.4, uskoro na scenu stupa i ID.5, elegantni E-SUV-coupé .
Kenan Herenda - Volkswagen
Kenan Herenda - Volkswagen
  • Klix Privredni Auto godine je nagrada gdje su u izbor ušli novi privredni i komercijalni automobili, bez obzira na to da li je riječ o automobilima namijenjenim za prijevoz robe ili ljudi, dostupni na tržištu BiH. Nakon prebrojavanja glasova pobjednik u ovoj kategoriji za 2022. godinu je Renault Express, a nagradu je ispred marke Renault i kompanije Guma M preuzeo gospodin Adis Vražalica.
Adis Vražalica - Renault (Foto: Klix.ba)
Adis Vražalica - Renault (Foto: Klix.ba)

Kao i svake godine, i ovaj put podršku za nagradu Klix Auto godine pružila je kompanija Petrol BiH koja svojim visokokvalitetnim Q Max gorivima već godinama stoji iza svakog Klix Auto testa automobila.