Više luksuza i sigurnosti
40

Klassenov blindirani Rolls-Royce Cullinan košta 833.000 eura

D. B.
Royce-Rolls Cullinan definitivno nije pristupačan SUV, a oni koji traže sigurniju i skuplju verziju mogu se obratiti kompaniji Klassen.

Za Klassenov blindirani Cullinan potrebno je izdvojiti više od 830.000 eura, a za taj novac se dobija mnogo, posebno kada je riječ o zaštiti i sigurnosti visokog nivoa.

Klassen nudi CEN 1063 Level BR6 nivo zaštite za Cullinan uključujući jedinstveni sistem preklapanja integrisan u sve brtve vrata, dok su strop i pod također ojačani kako bi mogli izdržati istovremenu eksploziju dvije DM51 ručne bombe.

Luksuzni SUV je dobio i višeslojno staklo otporno na metke, a ostatak balističkog štita uključuje zaštitu za bateriju i modul elektronske kontrole, ojačane šarke na vratima i druge kritične strukturne tačke, ojačani ovjes i sistem koji omogućava kretanje vozila i u slučaju bušenja guma.

Unutrašnjost sadrži eksluzivne materijale visoke kvalitete, a klijenti imaju veliki izbor modifikacija dok je eksterijer uglavnom i dalje vjeran standardnom modelu. To je važno kako Cullinan ne bi privlačo neželjenu pažnju, ali je to teško izvodivo jer se radi o Rolls-Royceovom SUV-u.

Klassen za blindirani Cullinan traži 833.000 eura.

Vezani članci