Ken Block u nastavku Climbkhane žuri do Nebeskih vrata

Ken Block u nastavku Climbkhane žuri do Nebeskih vrata
10
E. Z.
19.11.2019. u 10:33
13
komentara
10

dijeljenja
Reli vozač Ken Block odavno se proslavio svojim Gymkhana videima, a nakon duže pauze donosi nastavak varijacije na temu videa gdje svojim autima pokazuje nevjerovatnu kontrolu i brzinu. Ovaj put lokacija je mistična planina Tianmen u Kini.
Ovaj devetominutni video snimljen je na planini Tianmen, na dijelu poznatom kao Nebeska vrata. Tianmen se smatra jednom od najljepših planina na svijetu, a do njenog vrha vodi jedna od najnevjerovatnijih cesta. Nedavno su Land Rover i Volkswagen tu postavljali rekorde, a iako vožnja Kena Blocka u novom nastavu Climbkhane nije obuhvatala rekorde, definitivno mu nije nedostajalo hraborsti za žestoku i uzbudljivu vožnju.

Ova jedinstvena cesta u prekrasnom krajoliku ima čak 99 krivina, pri čemu većina ima strahovit pogled na ambis od kojeg štite tek mali betonski stubovi ili ponegdje čelične ograde.

Svaki opis je suvišan pa je najbolje da pogledate video i uživate u vožnji Blocka koji nevjerovatno precizno kontroliše Ford pick-up sa čak 914 KS, te usput nalazi i prostor za nekoliko trikova.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...