Pogon na sve točkove
35

"Kaubojski" Porsche 911 spreman za avanturu na Divljem zapadu

DP
Ruf Rodeo Concept predstavlja reinterpretaciju njemačkog reli automobila Porsche 911 Safari. Na prvi pogled primjetni su širi blatobrani i mnogo dodatne opreme za vožnju u divljini, a s automobilom dolaze i prave kaubojske čizme.

Premijera vozila trebala se održati na Sajmu automobila u Ženevi, ali je događaj otkazan zbog epidemije koronavirusa.

Ruf nije ponudio mnogo detalja o motoru koji pokreće simpatični automobil, ali pouzdano se zna da koncept ima pogon na sva četiri točka koji pojačava vučnu snagu vozila. U izradi su izvršene modifikacije ovjesa automobila, kako bi se podigla njegova visina i uklopile gume pogodne za vožnju na svim terenima.

Karoserija je napravljena od karbonskih vlakana. Ispod nje se nalazi motor CTR Anniversary koji neodoljivo podsjeća na legendarni CTR Yellowbird. Ruf CTR Anniversary pokreće 3,6 litarski biturbo boxer motor od 710 konjskih snaga. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,5 sekundi, a od 0 do 200 km/h potrebno mu je manje od devet sekundi. Maksimalna brzina Ruf CTR Anniversaryja je 360 km/h. Tu je i napredni sistem za kontrolu emisije štetnih plinova dizel motora (CTR).

Sigurnost putnika poboljšana je postavljanjem kaveza, a nalazi se ispod presvlake koja prekriva stubove.

Kružna svjetla za maglu montirana na haubi govore da je prednja strana vozila napravljena po ugledu na reli automobile Porsche 911. Ispod njih se nalazi zaštitna metalna rešetka. Krovni nosač nudi dopunski prostor za odlaganje stvari i ovdje se nalaze dodatna LED svjetla. Na stražnjem dijelu vozila nalazi se lopata upitne funkcionalnosti, ali svakako zanimljiv detalj.

Interijer Ruf napravljen je tematski i pravi je unikat u svijetu automobila. Sjedala su napravljena s motivima indijanske umjetnosti. Promotivne fotografije osim vozila prikazuju i kaubojske čizme s logom Rodeo.

Iako je riječ o konceptu, Motor1 piše da bi serijska proizvodnja ovog vozila mogla biti održiva.