Škodin model
5

Karoq posjetio Štokholm i Siciliju radi snimanja novih promotivnih videa

Klix.ba
Kupcima je sve teže izabrati kompaktni crossover, a kompanija Škoda se trudi da što bolje promoviše svoj Karoq.

Češki proizvođač je, zahvaljujući modelu Karoq, ušao na veoma kompetitivno tržište, a u Škodi se nadaju da će biti uspješan kao i njegov veći brat Kodiaq.

Karoq je dostupan sa sličnom ponudom motora, a posjeduje i naprednu tehnologiju. Osim toga, Karoq je prvi kompanijin model koji dolazi s potpuno digitalnom instrument tablom, a posjeduje i VarioFlex sistem koji omogućava vlasniku da ukloni tri stražnja individualna sjedišta i poveća zapreminu prtljažnika na 1.810 litara. Također, tri individualna sjedišta se mogu i individualno podešavati, a iz Škode poručuju da Karoq ima najveći kapacitet prtljažnika u svojoj klasi.

S obzirom na to da je član Volkswagen Grupe, Škoda ima direktan pristup brojnim "igračkama", uključujući elektronska vrata prtljažnika, kontrolu pokretom, bežično punjenje, full-LED svjetlosne sklopove i drugo. Automobil je bogato opremljen sigurnosnim sistemima, uključujući sistem prepoznavanja znakova, držanja vozila u voznoj traci, sistem otkrivanja vozila u slijepom uglu, adaptivni tempomat i drugo.

U ponudi su dva benzinska i tri dizelska motora snage od 115 do 190 KS. Škoda će prodavati Karoq sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na dva ili sva četiri točka. Off-road i Snow modovi su dostupni samo za verziju s pogonom na sva četiri točka. Opcija je i Dynamic Chassic Control sistem.

Škoda proizvodi Karoq u postrojenju u Kvasinyju u Češkoj, a upravo je ovaj model postao 20-milioniti Škodin automobil. Isporuke se očekuju krajem ovog mjeseca.

U cilju bolje promocije svog modela, Škoda je zabilježila nove promotivne snimke u Štokholmu i na Siciliji.