Opelov brand ambasador
69

Jürgen Klopp preuzeo novu Opel Astru Plug-in Hybrid

Klix.ba
Dugogodišnji ambasador branda Opel veliki je zagovornik najnovije generacije ovog automobila kompaktne klase od njezine svjetske premijere prošle jeseni. Sada je Jürgen Klopp preuzeo je svoju novu Opel Astru Plug-in Hybrid u svom "uredu" u Liverpoolu u Engleskoj.

Klopp se vozi u novo doba s novom Astrom Plug-in Hybrid. "Moj prvi korak prema električnoj mobilnosti. Sada se vozim na električni pogon – uzbudljivo!" rekao je dvostruki dobitnik FIFA-ine nagrade za "najboljeg nogometnog trenera".

Zahvaljujući sistemskoj snazi od 180 KS i najvećem okretnom momentu od 360 Nm, njegov novi automobil nudi odličan omjer performansi i ekonomične (kombinovana potrošnja goriva /emisije prema WLTP-u: 1,1 l/100 km, emisije CO2 26 – 24 g/km). Astra postiže ubrzanje od nula do 100 km/h za 7,6 sekundi i može prijeći do 60 km samo na električni pogon, lokalno bez emisija (WLTP1).

Klopp je zaključio sljedeće o svojoj novoj Astri: "Izgleda odlično i nudi savršen osjećaj vožnje. Baš kako bi automobil i trebao!"

Osim vodećim tehnološkim osobinama nove Astre, Klopp je bio jednako zadovoljan njenim dizajnom. Čak je i sam sudjelovao u osmišljavanju izgleda automobila tijekom posjeta Centru za dizajn u Rüsselsheimu dok je nova Astra još bila u razvoju. Nova izvedba s petora vrata u metalik crnoj boji "Diamond" također ima vrhunsku opremu (uključujući upravljač na desnoj strani).

Najistaknutija osobina – u pravom smislu te riječi – Kloppove Astre Ultimate Plug-in Hybrid je najnovija verzija prilagodljivih svjetala Intelli-Lux LED® Pixel. Prilagodljivi sistem osvjetljenja bez zasljepljivanja drugih vozača koji dijeli s vodećim SUV modelom Grandland sastoji se od 168 LED elemenata kojima se odvojeno upravlja. Tu su i sistem pomoći vozaču Intelli-Drive, Intelli-HUD head-up display i potpuno digitalni Pure Panel.

Kloppova nova Astra ima ergonomska sportska sjedala AGR obučena u crnu kožu Nappa (s funkcijama grijanja, masaže i ventilacije). Sistem za informiranje i zabavu uključuje navigaciju i hi-fi zvučni sistem te je kompatibilan s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto. Zahvaljujući sistemu Intelli-Air, zrak u novoj Astri ostaje čist i svjež radi boljeg iskustva vožnje za vozača i putnike.

Jürgen Klopp se pridružio Opelu 2012. kao ambasador branda. Pojavio se u više od 20 televizijskih reklama ovog proizvođača automobila iz Njemačke. Također je sudjelovao na brojnim događanjima za trgovce i u nekoliko je navrata razgovarao sa zaposlenicima u sjedištu branda u Rüsselsheimu.