{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jeep Wrangler J8

F
20.9.2007. u 22:18
0
0
Jeep Wrangler J8
0
Jeep Wrangler J8
Na sajmu vojne opreme Defence Systems & Equipment International (DSEi) američki Chrylser je predstavio Jeep Wrangler J8, vojnu verziju civilnog off-road terenca Jeep Wrangler Unlimited.
Vojnu verziju Jeep J8 pokreće 2.8 litreni četverocilindarski turbodizelski motor najveće snage 158 KS i najvećeg okretnog momenta 400 Nm. Za prijenos snage zadužen je automatski mjenjač sa četiri stupnja prijenosa, a koristi se i stalni pogon na sve kotače 4x4 Command-Trac. Zbog vojnih zahtjeva i osiguravanja veće prohodnosti i upotrebljivosti ugrađen je poseban sustav usisa zraka za motor, kako bi se Jeep J8 mogao voziti po vodi dubokoj do 76 centimetara, te nesmetano voziti po pješčanoj oluji pet sati.

Jeep J8 nije planiran za korištenje na prvoj liniji borbe, već za pozadinske zadatke kao zapovjedno ili ambulantno vozilo. Premda se radi o čistokrvnom američkom proizvodu, Jeep J8 će se proizvoditi u Egiptu. Na tržište dolazi u dvije verzije, kao pick-up s kabinom sa dvoja vrata i kao klasično off-road vozilo sa četvora vrata i mjesta za prijevoz pet do sedam osoba. Jeep J8 pruža mogućnost različite raspodjele sjedala, te će u proizvodnji biti verzija s limenim i platnenim krovom. Premda se radi o vojnom vozilu, prodavat će se i civilima. Cijena i dostupnost kupnje za sada nije poznata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: