Unikatan primjerak
18

Jedan od najluksuznijih kampera na svijetu će biti prodan u januaru

D. B.
Oni koji žele putovati u pokretnom domu, ali sa stilom i uživanjem u eksluzivitetu, onda trebaju pogledati jedan od najboljih kampera na svijetu koji će biti prodan na aukciji u januaru,

Aukciju organizuje kuća Leake Auctions u Scottstadelu u Arizoni 18. januara 2020. godine, a aktuelni vlasnik Lucas Lackner je ovaj kamper kupaio od prijatelja. Bio je u prilično lošem stanju, ali ga je Lackner restaurirao.

Radi se o kamperu Westcraft Capistrano iz 1950. godine koji je bio najduži i najrjeđi u cijeloj Westcraft liniji, a koji se proizvodio u Burbanku u Californiji. Proizvodola ga je kompanija Westcraft Manufacturing nakon Drugog svjetskog rata te je trebao služiti kao kuća za goste na Lucasovom imanju uz bazen i pogled na Santa Barbaru. Međutim, stvari su se promijenile kada je Lackner kontaktirao eksperta za restauracije Stevena Butchera.

Cilj je bio postići maksimalan komfor i funkcionalnost, ali zadržati stil. Odluka je "pala" na Art Deco dizajn iz tridesetih godina prošlog stoljeća, ali sa mnoštvom luksuznog sadržaja i detalja koji su u potpunosti sakriveni iza panela i vrata što je ostavljalo utisak da kamper zaista pripada pomenutom periodu i da je u savršenom stanju.

Mnogi detalji su ostali originalni, ali je tu sada i savremena tehnologija poput modernih TV uređaja, hi-fi sound sistema, velikog broja USB portova i utičnica, modernizovanog sistema grijanja vode te tihog i efikasnog Duotherm klima-uređaja s daljinskim upravljačem.

Projekt je trajao 11 godina, a rezultat je kamper koji predstavlja prelijepo remek-djelo.