{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Japanci predstavili novi voz metak koji ide do 300 kilometara na sat

19.3.2018. u 18:49
397
119
Japanci predstavili novi voz metak koji ide do 300 kilometara na sat
397
 
Japanci su predstavili nevjerovatnu prototip verziju novog voza metak, kako su ga nazvali, koji može prevoziti više od 1.300 putnika brzinom do čak 300 kilometara na sat.
Shinkansen voz ima prednju stranu zaobljenu poput metka, utičnice za napajanje ispod svakog sjedišta te lagane police za prtljag. Prema pisanju japanskih medija, ovaj voz trebao bi početi saobraćati 2020. godine, u vrijeme održavanja Olimpijskih igara u Tokiju.

Voz je ukrašen velikim zlatnim slovom "S" koji označava da je ovo vrhovna verzija voza (Supreme).

Foto: JR Central
Foto: JR Central


"Serija N700S je u potpunosti redizajnirana kroz renoviranje glavnih objekata i opreme. Izradili smo voz koji će simbolizirati novu eru za Tokaido Shinkansen liniju", rekao je za Asahi Masayuki Ueno, zamjenik generalnog direktora sektora operacija Shinkansen JR Tokai.

Foto: JR Central
Foto: JR Central


Sva sjedišta novog japanskog voza unaprijeđena su novom tkaninom, a prostor za noge proširen je za 15 posto u odnosu na prethodnu verziju voza. Vrhovni voz metak može primiti 1.323 putnika, a kretat će se do 285 kilometara na sat linijom Tokaido Shinkansen te do 300 kilometara na sat linijom Sanyo Shinkansen.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: