Uvijek može bolje
11

Jaguar XE SV Project 8 oborio sopstveni rekord na Nürburgringu

E. L.
Novo najbolje vrijeme superbrzog Jaguara XE SV Project 8 na stazi Nürburgring Nordschleife, kojim je i ovaj put upravljao Vincent Radermecker, bolje je za 2,9 sekundi u odnosu na ranije ostvaren rezultat.

Svjesni da može i bolje, u Jaguarovom odjelu u kojem su zaduženi za posebne modele visokih performansi (SVO – Special Vehicle Operations) odlučili su da se opet vrate na čuvenu njemačku stazu Nürburgring Nordschleife na kojoj su 2017. godine s modelom XE SV Project 8 ostvarili najbolje vrijeme kruga u kategoriji produkcijskih automobila sa četvero vrata.

Automobilom s dva sjedišta (Track Pack opcija) opet je upravljao Jaguarov testni vozač Vincent Radermecker koji je Nordschleife krug ovaj put "zatvorio" u vremenu 7:18.361, što je skoro tri sekunde bolje od ranijeg rekordnog vremena (7:21.230) kojim je XE SV Project 8 s trona skinuo Alfin model Giulia Quadrifoglio.

U Jaguaru kažu da je XE SV Project 8 (koji pokreće 5-litarski V8 motor sa 600 konjskih snaga) za ovu priliku dobio drugačiji komplet guma koje se, naravno, mogu koristiti i na javnim cestama (Michelin Pilot Sport Cup 2). Priliku da posjeduje i vozi jedan od najbržih Jaguara svih vremena imat će samo 300 kupaca, zajedno s dodatnih 15 kupaca za koje su u odjelu SVO u međuvremenu pripremili jednako snažan četverosjed XE SV Project 8 Touring.