Prijevoznik tima
4

Iveco će proizvesti kamione inspirisane Abarthom

Klix.ba
Kompanija Iveco će proizvesti ograničenu verziju kamiona inspirisanih Abarthom.

Poznato je da će proizvođač kamiona Iveco biti zvanični prijevoznik Abarth tima u naredne tri godine, a dogovor o saradnji je rezultirao zajedničkim projektom, odnosno kamionima ofarbanim u boje Abartha.

Iveco Stralis XP i Eurocargo kamioni će biti korišteni za potrebe evenata, kao što je Abarth 124 Rally Selenia. Kamioni imaju crvene linije s motivom ciljne zastavice na bočnim stranama. Sjedišta su također brendirana i ukrašena crvenim koncem.

Iveco će napraviti 124 kamiona New Stralis XP TCO2 Champion inspirisana Abarthom 124 Spider. Posada će kamion koristiti i kao pomoćno vozilo tokom evenata.

Abarth 124 R-GT je reli automobil namijenjen takmičenjima, koji je dostupan i kupcima. Pokreće ga 1,8-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem, koji je uparen sa šestostepenim sekvencijalnim mjenjačem, a koji razvija 300 KS.

Kupci cestovne verzije mogu odabrati i Fiat 124 Spider Abarth s 1,4-litarskim četverocilindričnim motorom s turbopunjačem, koji isporučuje 165 KS. U ponudi je šestostepeni manuelni, ali i šestostepeni automatski mjenjač s "lopaticama" na upravljaču. Automobil posjeduje sportski ovjes i stražnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Opciono je moguće dobiti Brembo kočnice.

Vezani članci