Mnoštvo promjena
28

Intaldesign učinio Mercedesovu V-Klasu još luksuznijom

Klix.ba
Suptilne promjene eksterijera i velike u unutrašnjosti transformisale su Mercedesovu V-Klasu u još luksuznije vozilo, a sve to zahvaljujući kompaniji Italdesign.

Nakon što je sarađivao s Nissanom na skupocjenom modelu GT-R50. Italdesign se udružio s kineskom kompanijom Xingchi Automobiles koja je specijalozovana za modificiranje Mercedesovih i Volkswagenovih kombija te su zajedno kreirali specijalnu luksuznu verziju V-Klase koja nosi oznaku V260 i naziv Vulcanus.

Vulcanus se vizuelno razlikuje od standardne V-Klase zahvaljujući grafikama na karoseriji i istaknutim hromiranim detaljima. Naprijed su nova LED dnevna svjetla u obliku trokutova, dok je poznata Mercedesova rešetka hladnjaka dobila više hroma.

Otvaranjem električnih kliznih vrata se otkriva unutrašnjost gdje je načinjeno najviše promjena. Unutrašnjost je u potpunosti modificirana, presvučena je kvalitetnom kožom te ukrašena pravim drvetom, a tu su zavjese za sve bočne prozore, mnoštvo tehnologije uključujući senzor za otisak prsta, velike ekrane i slično.

Postavljena je i staklena pregrada između prednjeg i stražnjeg odjeljka kako bi se zagarantovala privatnost putnika koji vode važne razgovore dok su smješteni u udobna sjedišta. Treba reći da sjedišta nude mnogo opcija prilagođavanja, a tu je i ekran osjetljiv na dodir koji omogućava kontrolu različitih sistema V-Klase.

V-Klasa je primarno razvijena za poslovne svrhe, ali je mogu koristiti i porodice.